2022-01-05 133 浏览
Cafe其中一位店主喺澳洲住过🦘发现香港食唔到正宗嘅味道 所以就开左呢间店✨澳洲风格最大卖点系牛油果🥑同colourful嘅摆盘 色彩缤纷 卖相吸引 食落都开心啲🥳.📌Good Day 2.0 $138同平时嘅ADB食材差唔多:炒蛋, 酸种面包, 薯饼, 烟肉, 香肠, 火箭菜, 烟三文鱼, 牛油果同车厘茄😆值得讲嘅系 牛油果真系同平时食到嘅唔同🥑澳洲牛油果相对上软滑啲同埋带啲酸味 食落冇𠮶种好腻嘅感觉😎薯饼都炸得好脆 好香口 仲有调过味 同supermarket买𠮶啲唔同🥔酸种面包烘到好脆 包身够烟韧🥰最钟意系用左mixed seeds嘅面包 多左啲香味 又健康啲❤️不过都几薄身 同埋加左橄榄油落去 搞到有啲淋🥺个炒蛋蛋味都几浓 但系有啲过熟🥚整体嚟讲有啲油腻 可能肠仔烟肉同炒蛋都多油 所以食完成个盘都系油🙈.📌Croissant French $98呢到嘅牛角包窝夫用左西多士嘅做法 加左啲蛋浆 所以做到外面好脆入面就保持到烟韧酥脆🧇🥐原本牛角包带甜味 所以牛油味唔太浓香🧈食落有啲似菠萝包嘅味🤣隔离仲有蜜糖 不过就咁食已经够甜🍯平时多数都系会加啲水果摆盘 但呢到仲多左ricotta c

📌Good Day 2.0 $138
Good  Day  2.0

📌Croissant French $98
呢到嘅牛角包窝夫用左西多士嘅做法 加左啲蛋浆 所以做到外面好脆入面就保持到烟韧酥脆🧇🥐原本牛角包带甜味 所以牛油味唔太浓香🧈食落有啲似菠萝包嘅味🤣隔离仲有蜜糖 不过就咁食已经够甜🍯平时多数都系会加啲水果摆盘 但呢到仲多左ricotta cheese同自家制蓝莓糖渍🫐酸酸甜甜 中和到croffle嘅甜腻感💕
Croissant French

📌Flash Green $59
呢到嘅smoothie系超推介‼️出色过主食好多😍首先个配搭好特别 睇落青BB但完全冇草青味🌱用左牛油果, 羽衣甘蓝, 菠萝, 苹果, 香蕉, 青瓜, 柠檬, 薄荷叶 饮落好清新 仲好健康✨唔会好似平时啲smoothie咁溜😋
Flash  Green

📌All Day Brekkie $59
呢杯相对上甜少少 但都系好清新嘅感觉👍🏻系用左云尼拿味嘅 Greek yogurt 所以唔会好酸🍦再加左蜜糖, 牛奶, 香蕉同muesli 好有咬口又增加饱肚感🥰
All  Day  Brekkie

Good  Day  2.0