2021-12-12
餐廳位於擺花街新商廈,以東南亞菜為主!裝潢以花木系、 淺木色作主調,圓孤型線條設計,整體感官視覺好舒服好relax ! 露台位以小花園佈置,仲有調酒師駐場。呢個情調真係好鬼Chill 🥂呢度既Cocktail 相當吸睛🍸Menu上既圖相跟效果一樣!💕🍸The Traveller成個setting好靚木盤上舖滿小石粒、貝殼三杯分別係洛神花、青瓜gin,同埋中間既梳打水。將前兩者倒入梳打水,再用上面既青瓜片拌勻~入口先係洛神花既果酸,再來青瓜既清香味。🍸Island of Desires 8角型酒杯放喺寶箱入面,成個寶藏咁✨Jasmine既花香味好突出🌼我地點左2份dinner set 🥢扎肉沙律,擺盤好靚!好似聖誕花環咁,有節日色彩~火箭菜圍成圓型上面拌上子薑、蕃茄粒、黃椒,加埋金箔,幾清新! 🥢柚子蝦沙律用左魚露做沙律汁,咸香味將蝦提鮮,加埋花生粒、柚子肉,味覺層次分明! 🍲素印尼辣味薑黃湯薑黃味香滑creamy 上面既彩色脆粒、一片片素魚肉,增添口感。🍴馬拉蕉葉焗魚蓉 魚蓉辣辣地,椒味香料幾惹味,加上爆開黑魚子味道豐富。配菜有露筍外,仲有用蝶豆花浸過既米飯,藍色飯粒圓潤粒粒分明。🍴仁
呢個情調真係好鬼Chill 🥂
Menu上既圖相跟效果一樣!💕
🍸The Traveller
成個setting好靚
木盤上舖滿小石粒、貝殼
三杯分別係洛神花、青瓜gin,同埋中間既梳打水。
將前兩者倒入梳打水,再用上面既青瓜片拌勻~
入口先係洛神花既果酸,再來青瓜既清香味。
🍸The Traveller
8角型酒杯放喺寶箱入面,成個寶藏咁✨
Jasmine既花香味好突出🌼
我地點左2份dinner set
🥢扎肉沙律,擺盤好靚!
好似聖誕花環咁,有節日色彩~
火箭菜圍成圓型
上面拌上子薑、蕃茄粒、黃椒,加埋金箔,幾清新!
🥢柚子蝦沙律
🍲素印尼辣味薑黃湯
薑黃味香滑creamy
上面既彩色脆粒、一片片素魚肉,增添口感。
🍴馬拉蕉葉焗魚蓉
魚蓉辣辣地,椒味香料幾惹味,加上爆開黑魚子味道豐富。
配菜有露筍外,仲有用蝶豆花浸過既米飯,
藍色飯粒圓潤粒粒分明。
🍴仁當香料腹脇肉牛排
Flant steak呢個部位火喉要掌握得好好,否則會韌。
而呢條牛排好嫩滑,鎖住四邊肉汁好juicy !
伴碟有醬油炒麵,麵粉彈滑。
🍴仁當香料腹脇肉牛排
🍰Mango cheesecake
將3邊既焦糖、鮮香芒肉、藍莓加入芒果芝士蛋糕拌勻,香香甜甜又不膩,果味好鮮甜~
🥭芒果糯米飯拿破崙
芒果汁、芒果脆糖粒、鮮香芒肉,
3個唔同既芒果甜酸度,加埋中間既糯米飯軟軟糯糯,仲有威化薄脆,口感配搭好有層次,好好味💕
📍Getaway
中環擺花街43號the workstation 2/F