喺銅鑼灣嘅大熱外賣腐皮壽司店搬咗嚟中環,呢次行開附近特意再去試一試。佢哋沿用銅鑼灣店嘅恐龍標誌,裝修走森林風格,亦用咗落地玻璃窗之外,仲有霓虹燈,燈箱等等,好多不同嘅打卡位。呢度嘅爆餡腐皮壽司非常有名,佢哋嘅腐皮嚟自日本,而且全部都用上高湯浸泡,令腐皮嘅甜度降低之餘,仲可以突出餡料中海鮮嘅鮮味。佢哋嘅飯就用咗秋田小町嘅米,口感軟糯。而我哋呢次就叫咗五件分別係:明太子芝士蛋黃三文魚,炙蟹膏厚燒玉子,芝士蟹籽厚燒玉子,炙燒檸汁帶子,炙燒沙律甜蝦。明太子芝士蛋黃三文魚調味得宜,仍然食得到三文魚嘅魚味。蟹膏鮮味之餘仲有咸香味,同玉子腐皮嘅甜味有好強烈嘅對比。蟹籽份量都幾多,為壽司增添不少嘅口感。帶子加咗檸檬汁,令到帶子嘅鮮甜味更加突出。甜蝦經過炙燒,為鮮甜嘅蝦肉添上一份焦香味。特濃芝士雞肉烏冬:烏冬口感彈牙爽滑,佢哋嘅芝士汁好濃好Creamy,每條嘅烏冬都掛滿芝士汁,勁好味。奶蓋白玉烏龍:奶蓋好綿密,奶香味十足,烏龍茶亦都滿滿茶香,而表面仲有串煙韌軟糯嘅白玉串,浸埋落奶蓋一齊食,味道會更加好。