2019-09-28
今日比我發掘到一間主打台式飲食嘅餐廳,再混合埋日式😍依間餐廳主要都有唔同嘅台式麵類,台式便當,台式小食,同埋台式飲品同甜品👍🏻-今日試咗一個台式嘅紅燒牛肉面,有牛肉同牛丸,牛肉醃得入味,食落肉質軟稔另外牛丸幾驚喜!彈牙同多汁架😍😍呢一度係用烏龍麵,唔係周圍都食到,佢係比較幼身,但係十分彈牙試完一個台式嘅梗係要是返嗰日式啦,日式我哋就揀咗海膽三色冷烏龍麵三色姐係海膽、三文魚子、蟹肉,三文魚子同蟹肉嘅份量絕對不少,而且都算鮮甜,依款冷烏冬麵嘅感覺食落有啲似日式烏冬,清清地,又有啲海鮮鮮味,幾開胃小食方面,點左酥炸地瓜條同埋鹽酥雞。酥炸地瓜條一向都係我台式必點嘅小食,而呢一度嘅地瓜條都炸得外脆內軟,而且炸粉一啲都吾厚 ,好食呢!鹽酥雞都唔錯最後都點左肉碎燙青菜🥬有肉碎係唔同d,菜都食多幾條😂😂最後最後係呢一個芋圓仙草凍,呢一個三色芋圓有芋頭,番薯,紫薯,個人覺得芋頭味係最出色,芋圓都有咬勁!加埋花奶仙草好正!
另外牛丸幾驚喜!彈牙同多汁架😍😍
最後都點左肉碎燙青菜🥬有肉碎係唔同d,菜都食多幾條😂😂