蘭桂坊有好多餐廳,同朋友搵野食嘅時候見到呢間以黎巴嫩首都貝魯特命名嘅餐廳。睇返menu原來以地中海菜色為主打,咁啱同朋友都未食過地中海菜。餐廳環境越夜越多人,更有氣氛。<Chicken Shawarma Platter> $148拼盤顏色繽紛,配料有燒雞柳、車厘茄、青椒、紅椒、沙律菜同埋烤餅,而另一邊就係薯條,跟有茄汁同埋泰式甜辣醬。燒雞柳炭香味相當重,加上特色醬汁用薄餅包住嚟食好滿足;薯條切得粗身,有口感,拼盤份量好啱一大班人share 食。<Mediterranean Dips Platter> $168呢一個喺地中海四式醬拼盤,醬汁包括中東茄子醬、鷹嘴豆醬、紅椒合桃醬、中東芝麻醬,並配上三式地中海包籃。麵包有兩種,一種白色嘅,而另一種就灑上芝麻,加埋帶有地中海特色嘅醬汁食幾特別。其中我地最鍾意紅椒合桃醬,堅果味濃易入口。<Chicken Lovers > $158薄餅除咗有雞肉之外,仲有牛油果、甜椒醬同番茄醬。pizza餅底薄脆,牛油果食落清新,加上沾滿醬汁嘅雞肉,香脆鹹甜,整體味道都幾夾。<Somersby Apple C

<Chicken Lovers > $158

<Somersby Apple Cider> $ 68
呢度有唔少酒可以揀,朋友最後揀咗支蘋果酒,甜甜地夠清爽。