2023-03-27 52 浏览
呢間新開嘅串燒店,位置都幾方便,食完再去左大館飲野✨我第一次食花甲粉,湯底辣度唔會太重,有啲花甲嘅清甜。配料有:金針菇、娃娃菜、芫荽、洋蔥,夠兩個人食。肉串燒方面,我覺得牛舌相當唔錯!外層烤得香脆,忍不住一口接一口。豬肉叫左兩款,一口豚、豬五花肉。個人建議怕肥嘅,都係可以叫一口豚好😂兩款豬肉外層都幾多肥肉,肉質幾嫩。另外,雞軟骨幾脆口,係落過癮。海鮮串燒方面,叫左蒜蓉燒扇貝、燒魷魚鬚,兩款都好值得食!扇貝嘅調味好足,有蒜蓉、辣椒、芫荽鋪滿晒,啱晒我呢啲重口料人士🤣燒魷魚口感QQ彈牙,但不至於太脆,非常有咀嚼感,而且食落唔乾。菜只係叫左一款燒尖椒,我覺得可以再辣啲😝落單嗰時可以揀辣度,但我只係揀咗小辣。食得辣嘅,應該要中辣開始食!

呢間新開嘅串燒店,位置都幾方便,食完再去左大館飲野✨

菜只係叫左一款燒尖椒,我覺得可以再辣啲😝