再一次下午茶黎到利源東街搵野食,左穿右插各式各樣既檔口,發現呢個舖頭仔!大字BÀMH MÌ完全唔知咩意思,意識到應該係越南字!行近啲見到order counter一個個長過手掌既法包同唔同既三文治配料: 越式法包三文治!!舖頭可能主打中午外賣多,所以無設置座位。餐牌上有5款不同選擇,首選當然要試Classic (HKD48),即係配三款不同既cold cuts既!另可選叉燒(HKD51)、肉丸(HKD52)、雞脾(HKD47)、素菜(HKD44)法包麵團由本地RISE Boulangerie提供,職員每日店內新鮮焗製香口鬆脆,比街上普通法包好食!蔬菜配料亦新鮮爽脆鮮甜: 有紅白蘿蔔、青瓜、洋蔥及芫萎!當中亦有越式法包必備既肝醬!再加上mayo醬!配搭一流可選擇加辣椒或者唔加,加左更加惹味非常驚喜同滿意既一餐,非常地道!比我食過既一啲越南餐廳好食!建議辣椒可加入越南當地辣椒(更香更辣)或者jalapeños,應該更惹味睇番餐廳網頁,原來老闆曾於越南生活三年
!!

舖頭可能主打中午外賣多,所以無設置座位。

可選擇加辣椒或者唔加,加左更加惹味

睇番餐廳網頁,原來老闆曾於越南生活三年

Cold  cut  classic
2017-08-02