2020-02-10 355 浏览
【深黃店推介 - 中環多國菜 - Around Wellington🇳🇿】🐷🐷 💭流感高峰期, 再加上過萬嘅強國肺炎肆虐, 令好多香港人/豬提心吊膽, 甚至唔敢出街! 但豬仔🐷🐷覺得大家唔可以唔食嘢架嘛!!而食嘢就點都要優先考慮食黃店喎! 可憐嘅老豆要繼續喺中環返工! 最好嘅方法就係去黃店叫外賣! 安全之餘又唔使怕黃店等位等得耐! 今次介紹中環呢間小店位置方便, 地方雖少但有極大量文宣, 佢每個餐都用別出心裁嘅兜仔裝住, 叫外賣定快快手到店食都好方便!! 🐷🐷💬1⃣ 蟹籽蟹肉蓋飯配甲羅燒飯 ($98)估唔到可以喺間小店到食到蟹蓋甲羅燒飯!! 嘢食嚟到見到隻蟹蓋都唔算細隻, 而飯量就算係適中,唔會太飽! 不過個飯嘅配料就好豐富啦!! 蟹肉比想像中多, 連同蟹籽紫菜等等...幾乎每啖飯都可以有配料夾埋食!!而精華所在就當然係個蟹蓋!! 啲蟹膏佈滿成隻蟹蓋, 用嚟送飯一流!! 所有set lunch都係$78-$108, 免費送一杯飲品, 熱飲凍飲可樂都得! 🐷🐷💬2⃣ A5飛驆和牛芝士漢堡 ($98)又到豬仔🐷嘅最愛 = 🍔🍟!! 今次呢個仲要係和牛, 梗係要試下啦! 等待時間

🐷🐷💬1⃣ 蟹籽蟹肉蓋飯配甲羅燒飯 ($98)

🐷🐷💬2⃣ A5飛驆和牛芝士漢堡 ($98)
又到豬仔🐷嘅最愛 = 🍔🍟!! 今次呢個仲要係和牛, 梗係要試下啦! 等待時間10-15分鐘, 算幾快手! 和牛扒好大塊, 咬落好似肉碎咁好淋, 而且可能因為係和牛, 肉汁非常多, 好juicy! 再加上塊溶溶哋嘅芝士又幾夾個漢堡包!! 食🍔🍟當然要夾汽水啦! set lunch 同樣免費包埋!! 唔錯呀!!

🐷🐷💬3️⃣招牌花雕醉雞配冷稻庭烏冬 ($88)
呢個係小店熱賣嘅招牌菜, 嚟到見到好大舊雞脾非常吸引, 聞落有好香嘅花雕酒味, 個烏冬好彈牙涼涼哋, 索左大量花雕酒味特別好食! 而重點係個花雕酒真係好濃, 食到興興地咁添🤪! 至於醉雞好大舊好多肉但又唔鞋口, 而且仲好細心咁去左骨! 個人覺得食過3次呢個係最好食嘅! 飲品一樣係免費, 揀左今日煲嘅雪梨茶, 滋潤一下!!☺

🐷🐷💭小店店內有十萬9千幾張文宣, 而且都幾update添的! 另外, 鋪頭有參與罷工, IG FB 亦有作大量嘅遊行+罷工宣傳!! 各位需要繼續喺中環返工嘅朋友, 去威靈頓街試吓啦, 外賣都得架!! 小店都收信用卡!!