中環食嘢一向係比較貴,同埋又人多擠迫。今次特別搵到一間性價比好高嘅台灣菜《一起食堂》,一於試下有咩好食。花雕麻油雞湯麵 $89送到上嚟嘅時候已經聞到香麻油同埋花雕味,雞肉吸引哂花雕酒嘅味道,鮮嫩又有酒味。原條蒲燒鰻魚飯$139蒲燒鰻魚好長一條,仲要長過個碗。鰻魚表面燒到焦香,又淋上秘製鰻魚汁,食落軟腍又帶甜。麻辣鴨血鴨胸湯面 $89湯底少少辣,唔係好食得辣嘅人都可以接受到。鴨血有麻辣味又Q彈細緻,另外鴨胸亦都麻香又軟腍,好惹味。滷水拼盤 $78總共有四款台式小食,分別係牛腱、雞翼、豬耳同埋滷蛋,每一款都好入味。炸吉列蠔 $48一客總共有4件,蠔身飽滿,咬開滿滿肉味。鹽酥雞 $38新鮮香炸嘅鹽酥雞,炸皮唔會太厚,咬開雞肉好嫩又多汁。烤台灣香腸 $33台灣腸真係我最愛,充滿咸香又口感紮實。另外佢哋套餐可以加$12加配台式飲料,我就揀咗冷泡白桃烏龍茶、愛玉荔枝綠茶同埋茉香綠茶,真係好抵食嘅一餐。一起食堂 (域多利皇后街) (中環)中環域多利皇后街2號地舖

花雕麻油雞湯麵 $89

原條蒲燒鰻魚飯$139

麻辣鴨血鴨胸湯面 $89

滷水拼盤 $78

炸吉列蠔 $48
一客總共有4件,蠔身飽滿,咬開滿滿肉味。

鹽酥雞 $38
新鮮香炸嘅鹽酥雞,炸皮唔會太厚,咬開雞肉好嫩又多汁。

烤台灣香腸 $33
台灣腸真係我最愛,充滿咸香又口感紮實。

一起食堂 (域多利皇后街) (中環)
中環域多利皇后街2號地舖