-𝙏𝙚𝙧𝙧𝙤𝙞𝙧𝙨 𝙗𝙮 𝙇𝙌𝙑 🥂有日无聊loop ig explore 果阵睇到中环有Racelette Sundays之前睇啲瑞士饮食节目介绍果阵都有见过一直都好好奇系咪真系咁好食餐厅系由法国人经营 而整个装潢都系以浅色石墙 木系家私组成仲有露台 有如置身系酒庄一样加上食物搭配同气氛 就好似带左去法国阿尔卑斯山一样真系好岩星期六日过去chill 下✨Racelette Sundays ($488/pp)All you can eat set including法国传统烘焙芝士 + 手工冷盘 + 薯仔 + 小黄瓜 当日我地加配左法国白葡萄酒 wine pairing ($688/pp)🧀 Racelette Cheese系阿尔卑斯农夫既芝士Racelette - 系黎自法文 “Racler" = 削刮因为农夫会系火炉前烤融半轮芝士再刮落黎 直接享用既冬季主食菜式而餐厅既食用方式亦都系最传统 最正宗食法 = 将融左既芝士淋系煮熟薯仔上面想讲呢个真系好好味 比起平时既芝士 奶味更为香醇 creamy 唔会觉得有异味 系好易接受的平时唔太中意食薯仔既我 对于呢个组合无法抗拒薯仔煮得好软稔
𝙏𝙚𝙧𝙧𝙤𝙞𝙧𝙨 𝙗𝙮 𝙇𝙌𝙑 🥂

餐厅系由法国人经营 而整个装潢都系以浅色石墙 木系家私组成
仲有露台 有如置身系酒庄一样
加上食物搭配同气氛 就好似带左去法国阿尔卑斯山一样
真系好岩星期六日过去chill 下

✨Racelette Sundays ($488/pp)
All you can eat set including

去搭配新鲜出炉既酸种面包

🥩 手工冷盘 + 小黄瓜
餐厅有提供各色各样既cold cuts 真系花多眼乱
Cold cut 爱好者既我见到就超兴奋 🤤🤤

🥂Domaine Goisot Saint-Bris Moury 2020
系葡萄酒主管当日为我地配既白葡萄酒
呢枝系黎自Bourgogne既Sauvignon blanc
具有高矿物质 酒体圆润和果味丰满既酒
饮落仲会有淡淡茴香味 酸度略高