2019-04-05 169 浏览
約左班朋友係中環食飯,我第一次去呢間餐廳FOXGLOVE!朋友們到左,我遲左少少,我自己上去...地點都易搵,坐lift不用排隊,一出lift門仲以為自己去錯地方好似展覽館咁,當個職員推開餐廳度門...真係嘩一聲... 好華麗,好有feel!!!privacy都幾高同埋好Relaxing既感覺,好適合約會or朋友敘會!!9.00pm仲有live band 唱Jazz (Tue-Sat)一坐底揭開Menu揀飲品揀左杯都幾strong但好好飲既cocktail-Churchill’s Negroni,充滿香料辛辣味道,口感順滑仲帶有甜甜的血橙味!推介還以為吃西餐,原來吃中餐,每款菜式都好精緻!!好意想不到中餐都咁有特式。上菜前職員會為你奉上壺裝中國茶,上菜時仲有職員為你講解菜式既材料來自邊度,很講究。一開始餐廳會送上前小食-欖角四季豆 估唔到中餐都有分前菜同主菜前菜:黃金白飯魚-蛋黃味濃,炸得好乾身,好好味一口蒜香豆腐-一啖一口 好香口煙肉醬茄子-賣相精緻,味道配搭主菜:一口陳醋腩肉-肉質鬆軟,口感唔油利四川蝦球 -來治太湖既蝦肉彈牙,味道甜甜辣辣的蜜汁銀雪魚球-肉質嫩滑,醬汁甜濃,外層帶

一開始餐廳會送上前小食-欖角四季豆
估唔到中餐都有分前菜同主菜

前菜:

黃金白飯魚-蛋黃味濃,炸得好乾身,好好味

一口蒜香豆腐-一啖一口 好香口

煙肉醬茄子-賣相精緻,味道配搭

主菜:

一口陳醋腩肉-肉質鬆軟,口感唔油利

四川蝦球 -來治太湖既蝦肉彈牙,味道甜甜辣辣的

蜜汁銀雪魚球-肉質嫩滑,醬汁甜濃,外層帶點脆口感!推介

香蔥和牛炒飯-和牛肉味濃,飯質鬆軟

甜品

精緻的黃金脆奶卷