2022-11-02 258 浏览
中環型格工業風咖啡店1441 Fourteen Fortyone☕️之前晏晝食過一次都覺得好正,今次就食晚飯😛14同41,兩組數字係彼此倒轉,同時亦代表着cafe日與夜嘅營運模式🌝🌚1441希望讓客人可以同時間享受咖啡、美酒及西式美食,無分時間早晚🕰好好享受每天嘅1440分鐘,更希望大家能每天抽出1分鐘來感受慢活節拍🥰Parma Ham & Cheese salad試咗dinner set,有前菜、主菜同小食😍前菜有三款沙律可以選擇,我揀咗Parma Ham & Cheese salad🥗Parma Ham上面有芝士碎🧀沙律淋咗意大利黑醋,酸酸甜甜幾開胃🤩1441 nachosnachos熱熱哋相當香脆😚上面有蕃茄碎同芝士碎,側邊仲有cream cheese,點埋一齊食更滋味😚Steakie eggie主菜揀咗Steakie eggie🐮牛扒肉質嫩滑🥩切好咗方便食用😛有埋太陽蛋同沙律🍳🥗非常豐盛🤩Tiger Prawn Pasta虎蝦蝦肉鮮甜🦐入面有大蒜、洋蔥、黑椒、辣椒,蒜味香濃,加上辣辣哋幾惹味🌶扁意粉彈牙😋Fries除咗nachos外,薯條都好想食😛所以另外嗌咗個薯條🍟薯條香脆,上

Parma Ham & Cheese salad

1441 nachos

Steakie eggie

Tiger Prawn Pasta

Fries
除咗nachos外,薯條都好想食😛所以另外嗌咗個薯條🍟薯條香脆,上面有調味粉更香口🥳

Burnt Cheesecake
我至愛嘅Burnt Cheesecake🍰 濃郁芝士味, 焦香嘅外層加上綿密幼滑口感嘅蛋糕,甜品食佢夠晒滿足🥳

41 Irish
1441 special飲品🥃係威士忌加咖啡,再加入黑糖及肉桂,上面係一層奶泡,散發陣陣肉桂味🥰威士忌加咖啡味道濃烈,飲落去有唔同層次,幾特別😎

Matcha Tea Latte
有熱同凍選擇🍵香濃抹茶味,加上幼滑嘅奶完美結合😚