2011-08-26 22 浏览
中環食個早餐, 通常都唔會平得好邊而且早上都未回魂, 人人急急腳有朝早上因為塞車, 返到公司已經遲晒大到兼且 30 mins 後仲要開會, 見班同事一早咁乖攪好晒開會 d 野, 於是就"萬歲"啦.....秘書推介 "平快靚正" - 瑞士咖啡室我無大問題, 最緊要快 !! 而且呢間我係灣係食過, 都ok同事其實好多都已經食左早餐, 大家又錫住我所以佢地都係循例叫杯奶茶咖啡, 而我因為未食野又忽然好懷念 "餐旦治烘底", 好啦, 就試下你 !!送外賣餐旦治烘底, 最大既既難處係個"烘底"因為烘好之後, 焗住來送外賣, 個 烘底一定變到軟晒哈佢仲用緊傳統紙袋包裝, 夠特色又夠環保你睇下幾多 炒旦 !! 好有驚喜, 而且仲好多旦味頭先講緊既烘底, 送到上來仲好"烘底"喎而且個炒旦, 份量真係唔少, 比得上荃灣某奄列茶餐廳 !!加上塊餐肉, 亦無因為成本上漲而切細塊左個奶茶就同正常差不多, 不過有心要試奶茶味, 用外賣來試係唔公平既因為送到上來 d 冰都溶化左, 杯野一定會淡另外, 我 "met" 左 一細塊同事叫既 "菠蘿油", 送到上來都仲 keep 到 好似堂食既質素, 都唔錯, 都係值得

中環食個早餐, 通常都唔會平得好邊
而且早上都未回魂, 人人急急腳
有朝早上因為塞車, 返到公司已經遲晒大到
兼且 30 mins 後仲要開會, 見班同事一早咁乖
攪好晒開會 d 野, 於是就"萬歲"啦.....

秘書推介 "平快靚正" - 瑞士咖啡室

同事其實好多都已經食左早餐, 大家又錫住我
所以佢地都係循例叫杯奶茶咖啡, 而我因為未食野
又忽然好懷念 "餐旦治烘底", 好啦, 就試下你 !!

送外賣餐旦治烘底, 最大既既難處係個"烘底"
因為烘好之後, 焗住來送外賣, 個 烘底一定變到軟晒
傳統紙袋包裝
哈佢仲用緊傳統紙袋包裝, 夠特色又夠環保
你睇下幾多 炒旦 !! 好有驚喜, 而且仲好多旦味
頭先講緊既烘底, 送到上來仲好"烘底"喎
而且個炒旦, 份量真係唔少, 比得上荃灣某奄列茶餐廳 !!
加上塊餐肉, 亦無因為成本上漲而切細塊左
因為送到上來 d 冰都溶化左, 杯野一定會淡

另外, 我 "met" 左 一細塊同事叫既 "菠蘿油",
送到上來都仲 keep 到 好似堂食既質素, 都唔錯, 都係值得一試

總括來說, 中環早餐, 收廿鬆 d 蚊, 有雙併三文治, 有凍奶茶, 送埋外賣
呢個價錢, 都算係唔錯架啦
外卖送餐
$25 (早餐)
傳統紙袋包裝