今日喺中環食咗呢一間CP值超高嘅泰越Thai Viet Soup,餐廳入面有唔少雙人座位,環境乾淨企理。我哋嗌咗生牛肉湯河、香茅雞翼湯河、泰式燒魷魚、燒馬友、上湯娃娃菜、白桃梳打同柚子蜜。湯河可以揀牛骨湯底或者冬陰功湯底,牛骨湯底咁落去幾重牛味,生牛肉上枱嘅時候略帶粉紅,浸多一陣牛骨湯之後已經熟,食落去非常嫩口,份量亦都足夠,可以選擇走芫荽、洋蔥或芽菜。香茅雞翼有三隻,炸得十分香脆。泰式燒魷魚配咗一個甜甜地嘅醬,魷魚仔咬落去幾爽口。幾推介大家試呢一個燒馬友,類似係將成條魚拎去炸,炸到成個魚頭同魚尾都脆卜卜,魚身嘅肉好滑,絕對係大家喺屋企都懶得整嘅一味餸,出街食就啱晒啦!📍中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊

📍中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊