2022-10-26
一直久仰大名嘅中環怡紅院 估唔到佢唔係得個樣 食物都有一定水平! 入面裝修大家可見 就係充滿古色古香嘅中國風 同時有中環必備嘅bar枱🏮 風格突出 好型格雙拼湯底 - 蕃茄薯仔牛腩入面超多料! 起碼有7-8舊牛腩 蕃茄味唔算好濃 清新清新咁~ 牛腩薯仔必須要煮耐啲食 最尾食會入味又夠淋- 麻辣辣度就大約係譚仔五小辣左右~ 食落偏麻辣!好香好適合配肉食!手切金花𦟌 牛𦟌 擺盤好靚 食落彈牙 有足夠嘅牛味 不過略為細塊左啲黑毛豬肉片食落好厚身 食完會有感😝 食落冇豬騷味 而且口感唔錯 唔會好老鴨血必食必食! 係真鴨血呀!食落好滑 掛到唔少湯汁💕 而且完全有臭味 口感一流自家製響玲 的確食落豆皮厚身啲 整體係大塊啲 加埋啲湯汁 真係有外軟內脆🫶🏻今次仲有叫到其他野食 質素同外面差唔多就唔詳細講了~整體係呢到食野嘅體驗好特別🧡 一開始有得求簽抽到全單9折!(聽到最高係全單8折)🤣🤫另外食物質素唔錯 加上環境都好舒適~ 知道佢哋嘅酒都係十分有趣😜 留意下佢地嘅酒名 你會倍感興奮🥰 總括嚟講 我係推薦大家黎呢度食野嘅💕
雙拼湯底
- 蕃茄薯仔牛腩