周末約個朋友食飯聚下girls talk,有另一半嘅女生通常都喜歡約午飯時間。為了避開人流關係,我地選擇周六中午較清靜嘅中環蘭桂坊附近!唔上網搵食都唔知呢度竟然有放題食,仲要坐得悠閑舒服,完全無放題時間緊逼壓力~每位$280咋就 allyoucaneat ,加$180 sake 紅白酒、生啤、烈酒、汽水、果汁全部任飲~~我地覺得食日本野還是飲sake較夾一點!飲落清甜帶米香!唔飲酒嘅+$80汽水、果汁任飲上碟嘅所有日本菜式同坊間單點般精緻,都幾有驚喜!沙律方面薄牛肉沙律 大大碟,野菜新鮮爽脆、薄牛肉全熟加麻醬,挺開胃!刺身方面:款式唔算多,三文魚子 (稀有)一碗碗上桌,咸鮮十足!帶子同甜蝦都鮮甜、油甘魚油脂感肥美卷物可選半份(3件)鰻魚牛油果卷 吞拿魚腩碎卷好精緻!串燒可以話幾驚艷!份量大串過好多單點串燒店五花腩:外表焦脆有油香粟米:賣相精緻 ,唔會過燶豬頸肉:切薄片,爽彈惹味小青椒:燒得好好幾惹味雞翼 外皮燒得脆脆主菜: (只選一次)壽喜燒 迷你的骰,入面嘅羅白煮得入味美國牛扒燒得好鮮嫩,咬開仲好juicy!主食選左最清爽簡單嘅稻庭烏冬 (冷)口感煙韌順滑。甜品盤:有水果、牛奶布甸同

我地覺得食日本野還是飲sake較夾一點!
飲落清甜帶米香!
唔飲酒嘅+$80汽水、果汁任飲

上碟嘅所有日本菜式同坊間單點般精緻,都幾有驚喜!

沙律方面
薄牛肉沙律
大大碟,野菜新鮮爽脆、薄牛肉全熟加麻醬,挺開胃!

刺身方面:
款式唔算多,
三文魚子 (稀有)一碗碗上桌,咸鮮十足!
帶子同甜蝦都鮮甜、油甘魚油脂感肥美

卷物
可選半份(3件)
鰻魚牛油果卷 吞拿魚腩碎卷好精緻!

串燒可以話幾驚艷!
份量大串過好多單點串燒店

五花腩:外表焦脆有油香
粟米:賣相精緻 ,唔會過燶
豬頸肉:切薄片,爽彈惹味
小青椒:燒得好好幾惹味
雞翼 外皮燒得脆脆
主菜: (只選一次)
壽喜燒
迷你的骰,入面嘅羅白煮得入味

美國牛扒
燒得好鮮嫩,咬開仲好juicy!

主食
選左最清爽簡單嘅稻庭烏冬 (冷)
口感煙韌順滑。

甜品盤:
有水果、牛奶布甸同芝士蛋糕
牛奶布甸好香滑、芝士蛋糕夠creamy濃芝味, 都幾好味!

2021-12-12