2013-11-20 579 浏览
今日難得個friend陪我食飯,咁我哋就求其搵咗一間餐廳入去啦,點知入咗去之後個friend就話好似係X店,間野部電視仲要係播緊ATV, 我入去嘅原因係咁啱係門口見到個menu晚餐寫住海南雞飯,而我又好耐冇食過海南雞飯咁,咁我就緊係叫海南雞飯啦,而個friend就叫咗個焗鴛鴦汁雞扒飯。到上枱嘅時候,就嚟咗個白切雞上面鋪左一層紅色的醬汁,好似係泰式辣醬咁既款,而個friend既焗飯,就變咗個焗芝士粟米汁鴛鴦扒飯.... 我都唔講個friend嘅焗飯啦,佢搞亂晒啲鴛鴦汁同扒我都算啦,只要唔係太難食就ok。我果個海南雞飯先至係重點,大家去食海南雞飯最想食既係乜嘢,個重點係油飯,佢竟然夠膽死比個白飯我!!一個泰式辣醬白切雞再加一個白飯收我$45 ,如果大家有興趣嘅話,你係可以去試嫁。ps順帶一提:頭先後邊有一枱話啲嘢唔熟同埋有好多蚊飛來飛去最好飲竟然係杯凍檸茶

,如果大家有興趣嘅話,你係可以去試嫁。
ps順帶一提:頭先後邊有一枱話啲嘢唔熟
同埋有好多蚊飛來飛去