2018-01-04 2379 浏览
将军澳我哋一向好少去,咁啱今日去开探朋友,惊喜发现位于铜锣湾同尖沙咀嘅人气意大利菜:The Point,原来开咗间分店喺将军澳中心呀!A姐话咗想食好耐,但我就甩佢底带咗M妈去食,佢嬲到依家呀,所以今日真系中晒point,一于同A姐再续‘味’了缘啦!香浓野菌汤啖啖都食到野菌嘅鲜味,加上落咗少少油,令汤底够晒滑,又好creamy,个point系野菌份量唔少,令到汤底有咬口,又够浓稠。棒棒鸡翼配蜜糖烧烤酱鸡翼够晒香脆又惹味,一啖一只,真系停唔到口,而个point系个蜜糖烧烤酱,好惹味呀!香蒜橄榄油炒野菌配温泉蛋上枱就闻到好香嘅野菌味,食落除咗有野菌本身嘅味道之外,蒜味都令呢道菜加分,个point系记住将温泉蛋捞匀,咁样会令野菌嘅鲜味更加突出,好match架。香蒜辣椒白酒煮大蚬呢度除咗有香蒜辣椒白酒煮大蚬意粉,仲有啱晒今日话有啲饱,唔想食意粉嘅A姐,就可以拣呢个香蒜辣椒白酒煮大蚬喇,蒜味辣味比例啱啱好,而个point系粒粒大蚬都好肥美又无沙,好鲜甜呀。原只龙虾薄饼个Point系原只龙虾,已经赢晒喇!呢只霸气十足嘅原只龙虾就放正系薄饼中间,每件都有口感爽牙嘅龙虾肉、茴香头、超juicy嘅车厘茄同

原只龙虾薄饼

个Point系原只龙虾,已经赢晒喇!呢只霸气十足嘅原只龙虾就放正系薄饼中间,每件都有口感爽牙嘅龙虾肉、茴香头、超juicy嘅车厘茄同水牛芝士,份量十足,仲拉到长长嘅芝士丝呀!批身够薄但略嫌唔够脆,而惊喜在于龙虾壳入面,原来唔系得个壳架,入面酿咗菇片、车厘茄同虾仁!
2018-01-03