2023-04-22 165 浏览
中式嘅廚師發辦唔知大家有冇食過呢?前排就同朋友去試咗啦,佢嘅菜設計嘅款式都幾特別,文章嘅最後仲幫大家爭取左一個好好嘅優惠添,記得拉到最後嗰張圖拎優惠啦。⚜️開胃前菜佢有7小格,嘅小菜都好精緻。韓國嘅柚子蜜好特別,煮蜆食落酸酸辣辣好開胃。另外小食方面仲有吉列東星班,炸得啱啱好,外脆內軟。⚜️冰鎮清酒煮南非五頭鮑魚 呢個菜一嚟到嘅時候就已經好吸引,煙霧離漫,若隱若現見到鮑魚喺中間,佢嘅鮑魚已經切好晒,食落去淡淡的清酒香味,肉質好鮮嫩。⚜️XO醬玻璃蝦球北海道元貝 xo醬係好香但係唔辣嘅🤫炒過嘅蝦球北海道元貝特別香口,蝦球元貝都非常新鮮,啖啖肉😄⚜️冰鎮脆皮黑豚咕嚕肉 呢個菜式係佢哋嘅招牌,用冰鎮住啱啱煮好嘅咕嚕肉,咕嚕肉脆皮外層係凍嘅,咬落去有焦糖嘅口感,中間係暖暖地,酸甜又凍冰冰嘅感覺有啲似食緊甜品。⚜️龍蝦湯菠菜苗 菠菜苗圓筒形咁樣放咗喺龍蝦湯中間,龍蝦湯味道好濃郁,加埋嫩口嘅菠菜苗,口感一流。⚜️慢煮西班牙黑豚叉燒意大利飯個人呢就比較鍾意食意大利飯,因為索晒啲汁超正,佢嘅黑松露味都幾重。慢煮西班牙黑豚肉質好嫩口,叉燒味好重,值得一試。⚜️中西甜品任選甜品真係有好多種選擇,有中西式甜品之外仲有水果添

⚜️開胃前菜

⚜️冰鎮清酒煮南非五頭鮑魚

⚜️XO醬玻璃蝦球北海道元貝

⚜️冰鎮脆皮黑豚咕嚕肉

⚜️龍蝦湯菠菜苗

⚜️慢煮西班牙黑豚叉燒意大利飯

⚜️中西甜品任選
甜品真係有好多種選擇,有中西式甜品之外仲有水果添,咁我就揀咗中式嘅紅豆沙。紅豆沙煲到溶晒,有好大浸果皮嘅味道,味道好傳統。