2018-04-04
朋友晚上過來沙田找我食飯,食完大排檔都夜夜地,本身想同佢一起食甜品,但係佢第二日要番工,不能奉陪。。。咁我唯有自己買回家慢慢食啦大排檔附近有一間甜品店係商場內,去到時候見冇乜人。。都諗梗會不會伏咁食完正餐想食甜嘢,無計啦。。都抱住一試無妨心態試下。。睇餐牌時有好多東西都是無的最後買左芋圓糖不甩。。之前在其他地方食過芋圓就愛上左,有咬口又多料,見這間店有芋圓糖不甩就即刻好想試番到屋企滿心歡喜,一打開外賣盒,已經同想像中的芋圓差好遠首先個賣相已經好唔掂打開只是得幾粒的樣子。。。未食已經見到盒底食落欠缺芋圓的煙韌口感,每粒都沒有分明的味道,跟(花生粒?)又不搭配,總之好難食芋圓明明是一樣很好食的甜品啊未食哂已經不想吃。。下次想食甜品都是去番市中心買好過,這間甜品店賣相跟味道都唔掂。。不會再幫襯
芋圓糖不甩