我好開心呀終於可以喺香港搵到一間台灣嘅嘢食係自己非常之鍾意嘅,亦同時亦彌補左我係觀塘咁耐嘅空虛感。點解我覺得佢咁好因為佢無論價錢味道都非常之好,我今日去都係下午茶嘅時間,如果要一個滷肉飯再加一杯嘢飲價錢只不過係3.40蚊,如果想食多少少仲可以加個小食又或者甜品。秘製嘅米粉湯,米粉湯係台灣好多地方都可以食到嘅嘢,但係每一家嘅湯底都有佢自己特別,呢度嘅米粉湯並唔係用味精整出嚟嘅,佢嘅味道非常之特別。而且佢上面仲會加咗炸蝦乾同埋香蒜令味道更加惹味。加咗$15陪一個鹽酥菇,估唔到$15嘅份量可以咁大,一碟有成八至九件,淨係食呢個小食都已經非常飽肚,而且佢嘅味道非常之正宗,似係台灣食,更加係熱辣辣。最重要嘅嘢嚟啦,最重要嘅嘢嚟啦,最重要嘅嘢嚟啦!重要嘅嘢要講三次,就係因為呢度嘅午餐竟然會有刨冰食,好多嘅台灣餐廳都唔會有,更莫論話係午餐,但係呢度竟然可以做到,而且佢嘅刨冰亦用上了古早味,仲可以加芋圓,仙草,紅豆等等,好正丫!