2018-06-23 137 浏览
今晚約左2位best frd打邊邊皆因小編就快生日啦,嘻嘻,呢餐係生日飯黎既!openrice度book左6:15但之後阿肥打黎cfm booking既時候我問可否改6:45同埋指定要個鐵閘懷舊位,佢地好好都即刻cfm幫我安排到!最開心係冇要我幾點前要還檯咁我地幾個女仔又可以慢慢食慢慢傾,真係very good呀!一去到、小編就發現咦~?多左幾部電視📺既?之前去既時候淨係房入面至有、大廳係冇既。突然醒起~係wor、可以睇世界杯wor、真係勁興奮、都冇專登話要睇波、原來阿肥火鍋好醒目咁已經裝曬電視迎接球迷!哈哈!雖然我唔係超級球迷但世界盃呢d盛事又點能夠錯過呢~更何況我係🇧🇷巴西球迷勁like尼瑪架!今晚真係勁開心、睇下食下、唔經唔覺竟然飲左4支大啤wor!哈哈、慢慢食又冇咁熱氣、預左我地食到場波完所以都冇趕人走亦冇人埋單走囉!大家睇到既肉緊!講返食物先,今次叫左都係我既至愛濃雞湯花膠雞煲、陳皮魚蛋、蝦丸、墨汁丸、冬瓜、脆鯇魚片、粟米、鮮蝦松露餃、帶子、皇帝菜、其實之後都有加單叫響鈴、黑枝竹和凍豆腐但呢3樣野勁難食、個響鈴我都未食過咁難食既、朋友話有d油益味所以我地退左佢,另外個凍豆腐係
一去到、小編就發現咦~?多左幾部電視📺既?之前去既時候淨係房入面至有、大廳係冇既。突然醒起~係wor、可以睇世界杯wor、真係勁興奮、都冇專登話要睇波、原來阿肥火鍋好醒目咁已經裝曬電視迎接球迷!哈哈!雖然我唔係超級球迷但世界盃呢d盛事又點能夠錯過呢~更何況我係🇧🇷巴西球迷勁like尼瑪架!今晚真係勁開心、睇下食下、唔經唔覺竟然飲左4支大啤wor!哈哈、慢慢食又冇咁熱氣、預左我地食到場波完所以都冇趕人走亦冇人埋單走囉!大家睇到既肉緊!講返食物先,今次叫左都係我既至愛濃雞湯花膠雞煲、陳皮魚蛋、蝦丸、墨汁丸、冬瓜、脆鯇魚片、粟米、鮮蝦松露餃、帶子、皇帝菜、其實之後都有加單叫響鈴、黑枝竹和凍豆腐但呢3樣野勁難食、個響鈴我都未食過咁難食既、朋友話有d油益味所以我地退左佢,另外個凍豆腐係‘叔’既我低又退左佢、而個黑枝竹都勁難食好似d腐乳味咁,好重口味!所以小編建議大家唔好試!食返佢d出名小食例如椒鹽粟米、避風塘鮮魷、椒鹽豆腐呢d就最穩陣!我地都叫左個避風塘鮮魷,唔錯!魷魚唔‘硬’同埋好惹味!
之前食過佢既蜆和蟶子都覺得一般、今次試埋帶子都係冇乜驚喜、唔特別大隻或者新鮮,所以呢都係點返d丸類、墨魚滑、餃子呢d就最穩陣啦!湯底出色、其實食乜都好味既

題外話:最終話巴西o係完場1分鐘前入左1球、再o係加時又入1球!真係好興奮呀!今餐食都好滿足!全院滿座大家一齊捧巴西!真係開心到一個點呢
2018-06-22
庆祝纪念