2020-08-17
疫情之下 出街食飯都好奢侈 雖然在家食飯 可以練出一身好武功有有好多種食物都唔係話你可以出街食得到港式燒味就係一個好例子 任你再點厲害 在家都應該燒唔出燒味既獨突香味知道位於港島既有名燒味店「阿爺燒鵝餐室」殺左出黎大圍咁真係要試一試 雖然九龍區有好多好燒味店但大圍位處鄰近九龍 15分鐘車程就到 大大隻字 「外賣」 真係提提你 唔好錯過掛晒著名既明爐燒鵝出黎 真係睇見都流晒口水脹卜卜既燒鵝 其實有咁既樣既都唔係好多間要搵既 都係不斷嘗試 岩口味既始終要留住除左燒鵝 當然仲有不同既燒味 好似蜜汁叉燒,玫瑰雞,白切雞及燒肉等等當然我係為左燒鵝而來 目標明確入內請戴口罩同埋先量體溫 以保護大家安全燒味店既科技都進化到另一層次 都會用到QR CODE而且明碼實價 有菜單 有設計要左一個下庄 一個人食都係好過份又邪惡不過係呢個咁屈悶又難過既日子入面 就係一個獎勵 希望可以加油加油!!光澤鮮麗 皮脹肉分明 脂肪比例唔會好勁鵝都經過挑算 皮簿又要啖啖肉 真係唔容易 打開個盒其實仲熱 所以都唔需要再加工翻熱 始終翻熱就變得不同肉質好有口感 唔會散晒好林身 仍然有咬口 皮脆香有油份 香口非常我自己鍾意唔落
雖然在家食飯 可以練出一身好武功
掛晒著名既明爐燒鵝出黎 真係睇見都流晒口水
脹卜卜既燒鵝 其實有咁既樣既都唔係好多間
要搵既 都係不斷嘗試 岩口味既始終要留住
除左燒鵝 當然仲有不同既燒味
好似蜜汁叉燒,玫瑰雞,白切雞及燒肉等等
當然我係為左燒鵝而來 目標明確
入內請戴口罩同埋先量體溫 以保護大家安全
燒味店既科技都進化到另一層次 都會用到QR CODE
而且明碼實價 有菜單 有設計
要左一個下庄 一個人食都係好過份又邪惡
不過係呢個咁屈悶又難過既日子入面 就係一個獎勵
希望可以加油加油!!
光澤鮮麗 皮脹肉分明 脂肪比例唔會好勁
鵝都經過挑算 皮簿又要啖啖肉 真係唔容易
我自己鍾意唔落酸梅醬 可以更加食出鵝本身既香味 呢間亦係可以直接食用
味道好出 單單係食左一口都齒頰流香