2016-01-09 635 浏览
朋友介紹之下,因為睇完戲既關係,就抱住疲倦既身軀同朋友由旺角行去太子。呢間cafe既位置都十分易搵,太子d出口直行轉右就到。一入到去,個英文名果然改得冇錯,feed your nerves,入到去成個環境、氣氛都令我成個人放鬆晒,情況就似你去starsbuck咁,好想係到hea足成個晏晝。係門口其實你可以一眼望晒成間cafe,真係好細好細,有一種逼迫感。好彩,係職員口中得知原來呢到有兩層,於是我地上左二樓。二樓,感覺就似返到屋企咁,或者係叫舒服過自己屋企。環境係舒服,不過我就覺得選擇少,不過都冇計,係香港搵到個咁好環境食飯算唔錯。今次食既係法包同埋黑松露蛋蓋飯。黑松露蛋蓋飯個香味真係唔講得少,即使成個飯真係冇乜味,但個蛋同黑松露香味真係好過味蕾上既享受。飯質軟身,偏濕,食落口好淋。飯一定要連埋D蛋一齊食,因為加埋蛋香味仲有蛋既質感,令到口感更加豐富。不過蛋入面既菇太多水份,當同埋蛋一齊食反而影響左蛋既味道。法包就冇特別,個人覺得某程度上可能有其他連鎖式怏餐店都食到既味道同質素。如果可以的話,最好入面加少少醬,提升個包既味道唔會令個恍既味好寡。有一樣野值得一提既就係如果你選擇跟餐飲咖啡,

二樓,感覺就似返到屋企咁,或者係叫舒服過自己屋企。

有一樣野值得一提既就係如果你選擇跟餐飲咖啡,就算你覺得幾熱都好,千其唔好叫凍咖啡,因為真係幾甘下。