2022-11-09
#𝕿𝖚𝖓𝖌 𝖈𝖍𝖚𝖓𝖌 東涌隱世餐廳🍴🚨近東涌喜來登酒店開左幾間特色餐廳,咁啱比呢間餐廳出邊鳥籠吸引咗,見有下午茶時段就入去試吓。午市套餐星期一至五FOUR COURSE MENU+TEA/COFFEE 大約價錢$160起,公眾假期除外。由於當日出邊天氣唔太良好,我哋選擇咗坐入面,餐廳入邊都裝修得雍容華貴,到處都係打卡位,餐廳侍應大部份都講英文,大部分西式菜單應有盡有,今次試左散叫menu:1-Spaghetti Aglio Olio經典意式蒜香辣意大利粉 HKD 108Spaghetti Carlic, Evo Oil, Chili flakes香蒜,特级初榨橄欖油,辣椒片炒意大利粉可: Add Prawns 另加八隻蝦 (8 Pcs)意粉份量唔算多,大約一人份量,意粉硬度適中,不過略嫌太辣,如果辣椒🌶️粉份量減少更好。2-Fish & Chips 炸魚薯條 HKD198Tempura battered fish served with chips炸魚配薯條, 上碟亦有配埋他他醬及茄汁,薯條炸得香脆可口,但炸魚略嫌重厚粉。總括嚟講嘢食偏貴,但勝在環境優美,🛖如果嘢食質素再提升少少比較好
1-Spaghetti Aglio Olio
經典意式蒜香辣意大利粉 HKD 108
香蒜,特级初榨橄欖油,辣椒片炒意大利粉
可: Add Prawns 另加八隻蝦 (8 Pcs)
2-Fish & Chips 炸魚薯條 HKD198
總括嚟講嘢食偏貴,但勝在環境優美,🛖
如果嘢食質素再提升少少比較好。想尋找隱世桃園又坐得舒服嘅餐廳,呢度嘆個下午茶都係唔錯嘅選擇🫧
📍 Cabana Breeze (東涌)🏝️
東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖