2023-01-31 22 浏览
🐰荷華庭🐰真係遠在天邊近在眼前,新年去咗林村許願樹嗰邊玩,原來呢間餐廳就正正喺隔離,真係經過先知,呢度簡直係世外桃源咁,好多花草樹木圍住,仲要有好多打卡點,呢度嘅面積好大,有四間房室內同室外,每一間房都係以木製為主,周圍嘅裝修獨特,仲有魚池,佢哋係以西餐為主,款式眾多,嘢飲都花多眼亂,冬天嚟到坐室外都唔怕,因為佢有座暖爐,暖笠笠咁嘆住食嘢😍😍⭐️⭐️二人套餐⭐️⭐️ $980/2🥗凱撒沙律 :呢款沙律冇咩特別,配料都係基本嘅沙律菜,係多咗麵包糠,同埋食落新鮮嘅😌😌🥘酥皮龍蝦湯 或 法式野菌湯 :叫咗每個湯各一,出奇地酥皮龍蝦湯唔使另外加錢,但原來口感都係一般,佢面層嘅酥皮好林,一啲都唔脆,龍蝦湯裏面都冇乜配料,至於野菌湯味道香濃,飲落唔膩🦐燒焗日本黃金帆立貝 :因為帆立貝冇貨,所以就轉左芝士焗大蝦,睇落去伴碟冇乜特別,佢將大蝦開邊,食落非常新鮮又夠爽,蝦味都重👍🏻👍🏻⭐️主菜(任選兩款)🐷燒伊比利亞黑豚扒/ 🐟香煎三文魚 :佢有四款揀,我哋就揀咗呢兩款,初初嚟到嘅黑豚豬賣相睇落似牛,我仲以為佢上錯咗,但切開就知佢係黑豚嚟,火候控制得好好,所以肉汁一啲都唔韌,好少食到豬會咁爽😋😋😋另外嗰份三文魚賣

⭐️⭐️二人套餐⭐️⭐️ $980/2

⭐️主菜(任選兩款)
另外嗰份三文魚賣相都唔錯,又煎得好平均,但食落油脂非常多,每咬一啖肉就有好多魚油出嚟,感覺好膩😩

🍨甜品 :最後甜品就係伯爵茶味嘅雪糕,佢可以另外加錢食其他甜品,但最後都好飽,所以最後就揀咗雪糕

🍹咖啡 或 茶 :其實嘢飲方面佢哋唔包特飲,但職員好好佢哋換一款特飲俾我哋,另外再散叫一個椰青,呢度嘅職員都好細心,會碗碟同幫你分菜,我哋坐得比較遠,但佢哋每隔一段時間就會過嚟望一望,又唔會一次過上晒菜,會問左先👍🏻👍🏻👍🏻