2022-07-27 434 浏览
唔知大家有無試過係間餐廳到食到一樣野令你好想翻屋企試下整希望整到一樣味道嘅野呢🙊我同就試過啦,有一次我黎呢間餐廳一人叫左一碟豉油雞飯,差啲連人地啲汁都飲曬咁濟😆見到餐廳介紹嘅時候,仲即刻走過荃灣總店度買咗支返屋企試整😂😂今次決定介紹俾大家,一齊食好西🤪-🐥悦和豉油雞悦和,其實係一個醬料舖頭嘅名稱。我估餐廳係用咗悦和出品嘅豉油去整豉油雞,雖然唔清楚佢係用頭抽,定話係普通生抽再自己調味。但係餐廳能夠整到濃而不鹹,肉質非常之滑而入味真係好難得🙊由雞皮嘅顏色都可以睇得出烹調嘅時間。一疊大大碟,我估都起碼有¼隻多少少嘅雞。佢地嘅豉油唔單止唔咸,有少少甜味就送飯一流🤤而家諗返起都想再食多一次‼️-🍹飲品方面,近餐會有例湯,如果大家想加嘢飲嘅話都可以有咖啡奶茶。P.S我試過去荃灣悦和醬料店買過頭抽返屋企整豉油雞。雖然味道有啲相似,但係始終冇餐廳整到咁入味,如果大家想試下整,不妨去餐廳試吓食,感受下個味道然之後再返屋企自己嘗試😋😋

🐥悦和豉油雞