Waiyan324
世一畫碟甜品餐廳💕
Waiyan324
2025-06-19
关注
最近同仔女去咗荃灣一間好有驚喜嘅西餐廳——Homeland!🤩 一入到餐廳,真係有種置身異國嘅感覺,唔係誇張㗎!佢哋個花海天花板佈置得好靚,影相打卡都一流㗎📸,仲有啲攪鬼嘅畫作點綴,成個環境好舒服,好有情調。最緊要係,座位都算闊落,我帶住小朋友都唔會覺得太迫,呢點好緊要!
今次我哋揀咗佢哋嘅四人餐,內容真係好豐富,由頭盤到甜品都包晒!首先嚟咗個法式龍蝦海鮮濃湯🦞,個湯底好濃郁,龍蝦味好香,啖啖都係精華,小朋友都好鍾意飲。
跟住係煙三文魚凱撒沙律🥗,煙三文魚份量都幾多,配埋新鮮沙律菜同埋香脆嘅麵包粒,食落好開胃。
香濃芝士焗西蘭花🥦就係小朋友嘅至愛,西蘭花焗到軟身,配埋香濃芝士,仔女食到lam lam脷,我哋做家長嘅都食得放心。
主菜嚟啦!香煎澳洲M5和牛肉眼扒配薯菜🥩,呢個真係不得不讚!M5和牛扒煎到啱啱好,肉質好嫩滑,肉汁又多,牛味濃郁,配埋薯條同沙律菜,真係大滿足。大人食得開心,小朋友都可以分到少少食。
仲有招牌德國烤豬手🐷!呢個豬手真係做得好出色,外皮烤到勁脆,咬落去卡滋卡滋聲,入面嘅肉又軟又入味,唔會太韌,連牙力唔係咁好嘅長者都食得,配埋酸菜同芥末醬,真係食多兩舊都唔覺膩。呢個份量都幾大,好啱一家人開心share。
食完主菜,梗係要留肚食甜品啦!佢哋個開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕🍰,係個好正嘅Ending!芝士蛋糕口感香滑,開心果味好濃,配埋上面嘅奶蓋,甜而不膩。最加分嘅係,佢哋仲有畫碟公仔服務㗎!今次我哋要求畫咗Pixar嘅Luxo Jr.同埋個波波,真係畫得好精緻😍 仲有新生日配套! 🥳 慶祝生日除咗有得畫碟,佢哋仲會播放生日歌,同埋有新款即影即有相會附上可寫心意嘅相架,真係可以影低開心一刻做紀念!📸 呢個細節位,真係令成餐飯加晒分,小朋友食得開心,我哋大人都食得更開心。

交通方面,呢間餐廳位置都幾方便,西鐵站行過黎唔使好遠,帶小朋友去都唔會話行到腳仔軟。Homeland 真係做得好有水準,味道好,份量足,環境又靚,仲有咁多著數,性價比咁高,真係非常適合一家大細或者三五知己嚟聚餐!下次大家想食西餐,又喺荃灣附近,不妨試吓呢間啦!
赞好
检举