2015-12-31
天氣凍,日式火鍋自然大受歡迎雖則日式火鍋係香港都出現左幾年,但我第一次吃日式火鍋都係呢一年既事,吃過牛陣,牛氣,盛八,同埋呢間日牛呢次全程都係吃牛為主,豬為主,出面d配菜無乜吃過,所見都係普通肉圓,疏菜都係大路款式,其他食評所講果d種類,我只係拿左蓮藕,白蘿蔔湯底叫左胡椒湯,湯底唔算好濃,有淡淡胡椒味,幾惹味,不過一人一煲湯少既關系,湯底比較易走樣,吃兩三round好易變左牛肉湯汁牛肉黎講,98$係吃最平果款牛豬,老實講其實係酒樓任吃火鍋果d質素,不過切得好工整,唔會碎曬散曬,肉味都可以,但豬肉就爭少少,帶有d騷味(黎左次之後都無追加)生啤放題真係好正,+15$任飲麒麟生啤,啤酒好夠凍,真係可以一杯接一杯飲,前後飲左6杯!而本身放題都有包氣水機飲料任飲呢度閒日星期一至四(公眾假期除外)既lunch time,係有98$不限時任吃火鍋(其他日子90分鐘),由12點做到3點半,+15$仲可以任飲麒麟生啤,唔限時+有麒麟生啤飲,真係好抵,係其他日式火鍋店做唔到。啱曬d鐘意飲啤酒既朋友
啱曬d鐘意飲啤酒既朋友