2020-12-28
好耐冇食韓燒,之前食過旺角個間running燒質素唔錯👍🏻今次黎到pop corn呢間試下,係商場中間位有個唔太顯眼既牌寫住上Pop food,可以搭升降機上去出𨋢一直行就見到,餐廳內電視播住kpop,右邊一排卡座,坐得幾舒適,店員話依家去食仲要冇限時,唔洗食到好趕好急🤣中間位置就係自助區,客人可自行夾想食既蔬菜、沙律、前菜等等,而飲品選擇都幾多😊除左一些韓式飲品,仲有竹蓆水、烏龍茶餐廳用qr code點餐,單位1係等於1件,海鮮好快就送到,有兩款蠔,一款是有芝士,另一款是原汁原味,蠔燒完後縮得好細,芝士完全蓋過蠔,食唔到蠔味,另外仲點左帶子同扇貝,我覺得新鮮程度一般,點左一次就冇再點😖下面全部都係牛肉,分別有雪花牛仔肉、西施牛肉片、牛柳粒、牛五花,當中比較好既係牛柳粒,肉質軟腍冇筋😊西施牛肉片肉質較瘦油脂不多,所以燒完有點柴口除左燒海鮮同肉類之外,仲有多款熟食,點左碗年糕湯同水冷麵,年糕扁身個款,帶煙韌,湯沒什麼特別出乎意外地好,湯底清爽,幼身蕎麥麵煙韌彈牙,份量剛好😋
出乎意外地好,湯底清爽,幼身蕎麥麵煙韌彈牙,份量剛好😋