2019-02-18
呢間九記之前有朋友食過,評價都唔錯咁岩今日行開街又肚餓,所以就去一試下午茶好想試下佢既滷水野,但可惜佢呢度一係得雜,一係就係滷水鵝飯(窮L表示又冇咁豪,下午茶都食鵝飯),所以就揀左個滷水腩肉飯($45)$45一個下午茶其實都唔算平,不過野食一黎到,就覺得性價比係高😍原本以為佢會一個碗上哂,d肉都唔慌多,但點知餸一碟,飯一碟,仲要腩肉底下有豆腐墊底👍老實講腩肉嘅肉質都有少少鞋 ,不過肥肉嘅部分就完全滲出淡淡滷水嘅香味,佢嘅滷水唔會死咸,入口清香而不油膩。令我忍唔住叫姐姐畀多碟滷水汁我點原本冇諗過下午茶可以食曬咁大碗飯,但有鹵水汁相伴之下,最後竟然食清光😂至於墊底既豆腐都算滑身,但口感就太“削”了,普通喇!總括呢講呢間滷水店既滷水真係相當有驚喜,有機會會再試其他
咁岩今日行開街又肚餓,所以就去一試下午茶
總括呢講呢間滷水店既滷水真係相當有驚喜,有機會會再試其他