2023-08-10
今日同朋友去慶祝生日, 咁就同佢去咗呢一間喜來稀肉度食燒烤因為聽朋友講佢好鍾意食韓燒 而我自己本身亦都好鍾意食韓燒, 入到去佢放咗一啲我鍾意食嘅韓國前菜喺出面任食,而我最鍾意食嘅韓國泡菜就當然有,佢整啲泡菜都幾地道好似我係韓國食嗰啲咁。護心肉:護心肉自己都幾推薦,因為其實佢個豬肉啲肉質彈牙,而且佢已醃製好 ,食落去已經有味道,燒耐少少亦都唔UN。 唔錯唔錯! 建議大家包埋塊生菜嚟食,再加少少醬,我覺得咁樣就會更加好。調味醬油雞肉:呢個雞肉我覺得都幾yummy,肉質都唔錯及燒起上嚟都幾快熟, 因為其實佢個雞肉已經醃製好雞肉入面都幾juicy,如果配埋個飯就更加開胃。海鮮蔥餅:這份海鮮蔥餅俾我帶來了豐富的海鮮風味。蔥餅的外皮煎至金黃酥脆,內部則包裹著各種鮮美的海鮮,讓每一口都充滿了層次豐富的風味。這是一個不錯的開胃菜。石鍋豬肉拌飯:石鍋豬肉拌飯是一個豐富的主菜。豬肉經過石鍋的熱度保持了鮮嫩,搭配著拌飯的濃郁味道,每一口都帶來滿足感,幾惹味。最後如果大家鍾意食韓燒嘅話 ,大家可以試下呢間餐廳 ,我覺得佢啲肉都幾新鮮同惹味。
護心肉:
調味醬油雞肉: