2021-08-06 39 浏览
今日同同事去呢間韓牛餐廳到食放題,因為佢係用光波爐煮食,所以油煙味道應該係冇嘅 ,而且入到餐廳真係感受唔到任何油煙味,順帶一提餐廳旁邊亦都有好多餐前小食畀我哋任食,例如有kimchi、中華沙律等,我哋食咗以下食品:韓國醬油蝦: 呢個醬油蝦,其實我就感覺到佢入面啲汁 滲入曬蝦度,而且蝦裏面亦都保持有鮮味,所以個醬油蝦就一定要食的。六色刺身拼盤: 咁就包括有生虎蝦、鮑片 三文魚、立魚、油甘魚、甘蝦、北寄貝、帶子同八爪魚, 雖然呢度係食韓牛,但係佢呢度啲刺身亦都唔差,虎蝦及帶子我覺得做得比較出色及鮮甜。四合海鮮燒烤拼盤: 有蝦、白蜆、 扇貝同魷魚, 自己就比較鍾意食使唔扇貝, 因為貪佢大大隻而且已食落口仲有鮮味㖭, 而我覺得有魷魚也很不錯,因為我比較肚餓,食魷魚筒呢啲快熟,所以食海鮮最緊要有鮮味。手作刺身韓牛壽司: 呢個韓牛壽司幾特別因為牛鮮甜,個飯亦都得唔差,所以我覺得呢個 可以一啖就食曬。放题燒烤方面都有好多海鮮、牛肉、雞肉、豬肉等, 每枱亦都會送一份羊架等。 咁樣㗎我就最鍾意食嘅雖然得一人一舊但係啖啖肉而且好juicy。 自己覺得可以講得上係酒店級數嘅水準。 以牛個方面就當然有安格斯牛

放题燒烤方面都有好多海鮮、牛肉、雞肉、豬肉等, 每枱亦都會送一份羊架等。 咁樣㗎我就最鍾意食嘅雖然得一人一舊但係啖啖肉而且好juicy。 自己覺得可以講得上係酒店級數嘅水準。 以牛個方面就當然有安格斯牛肉眼扒、牛舌、安格斯肩里脊等, 咁其實自己牛嗰度都食咗好多,咁大家可以參考我啲相。 另外去其他小食嘅都唔差嘅,就好似有啲炒飯呀、豬大腸等如果大家個肚仲有位嘅話真係可以試下。

最後雖然自己食到飽飽地,但係大家一定唔可以錯過佢個甜品,因為佢個韓式雪條真係幾好味, 如果大家鍾意食韓牛及想自肥的話,可以試下呢間餐廳。