2019-08-08 285 浏览
這商場有不少食市,揀起上來都有點頭痛,朋友又唔想食西式餐廳 ,見這間泰國菜新開的胆粗粗入去試下,環境舒適裝飾少了泰國風格帶來一點高格調感覺,比一般泰國餐廳坐位寛闊,每枱都有足夠空間唔會枱貼枱我們剛好坐在落地玻璃窗前,一路看著風雨情況我們點了Masamma 咖喱牛,這個適合唔食辣的朋友仔,上碟用了個小爐坐著,另食物保持暖度,咖喱味道有少少甜味,最特別是配上紫蕃薯,出奇的好味叫咖喱當然要配酥油餅啦,侍應好細心把我們的餅分開了數件,等我們容易處理,掛住食唔記得影分件後樣子炒棷菜苗,加了大大隻蝦乾同炒,增添了不少鮮味菠蘿炒飯份量都好大碟,賣相比一般泰國餐廳有別幾特別,這顯出高格調感覺最後甜到啦,芒果糯米飯一上枱兩個朋友哇哇哇大叫影相影相,真係打咭必選,這個除了外型得外,味道都要讚,廚師細心地加上了烤過的棷子絲同糯米一起食增加多一種口感

我們剛好坐在落地玻璃窗前,一路看著風雨情況

炒棷菜苗,加了大大隻蝦乾同炒,增添了不少鮮味

2019-07-31