2018-10-19 209 浏览
自從好友到新界東上班和鐵路多咗新路線後,我們的食飯地方多了不少選擇,是日我和好友各自下班後到黃埔食好西,我和好友見到有間店外一排燈感覺有D吸引,加上好友很久沒有食日式丼,所以去呢間店食~~~原來呢間店有廂房俾一班人去暢聚~~~而我跟好友就到梳化位品味晚餐~~~餐具都不錯~~~點了丼會配沙律和湯~~~碎蔥油甘魚茸丼,呢個係好友點的,我試了兩口飯,係凍上的壽司飯,油甘魚茸唔會鯹,幾好食~~~燒牛舌唔算厚,彈性OK,安格斯牛肉串肉質不錯,但記得一上枱要快D食,否則凍咗就冇咁好食~~~免治雞肉捧,個人覺得可以食到雞軼骨的感覺係好得意清湯豆腐煲,好多款菜,豆腐好似變咗做點綴,食落好好食,如果豆腐多兩件就更好(個人喜歡食豆腐)~~~呢間店在我們晚餐時間有不少食客,而我和好友算食得比較少,不過我間中晚餐食少D,當是減吓肥

原來呢間店有廂房俾一班人去暢聚~~~

而我跟好友就到梳化位品味晚餐~~~

餐具都不錯~~~

點了丼會配沙律和湯~~~

免治雞肉捧,個人覺得可以食到雞軼骨的感覺係好得意

2018-10-15