2023-02-19
嘆嘆Cafe 🍶約左朋友去黃大仙食嘢,發現左間幾吸睛嘅餐廳,所以就諗住試下啦~🤭干貝竹笙鹿茸菇雞鐵鍋湯配紫菜飯:$86想食湯飯嘅朋友仔可以試下依款~湯嘅材料配搭幾好,味道好濃同埋好香😌啲雞肉幾滑,同埋竹笙吸收晒啲湯汁好正🥹嘆嘆招牌牛肉麵套餐:$158都留意到幾多人叫佢地嘅招牌牛肉麵同埋網上都幾多正評,所以就揀左黎試😆先飲左一啖湯,覺得幾清甜~佢地嘅麵比較粗身同埋好煙韌🤩草莓百香果紅茶(水果茶):跟餐花茶裝咗喺個大壺入面,底仲有細蠟燭保暖,所以唔洗擔心會凍😂配左龍眼花蜜,可以跟番自己嘅口味加入花茶飲用~招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕:跟餐覺得係必嗌甜品因為食完感覺到大滿足😂係千層蛋糕夾雜着一啲珍珠,再撈埋奶蓋真係一流😍古法藥膳醉雞卷:$46呢個雞卷花雕位唔係太濃,恰到好處之餘配有藥膳味,啲雞肉好滑又嫰,側邊有啲小菜,成碟食落都好清新,唔會太重口味,所以如果食肉燥飯覺得有啲膩就可以嗌埋呢碟~大家想食台灣嘢同時又係黃大仙嘅話可以去試一試🤓。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:嘆嘆Cafe地址:黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號舖
干貝竹笙鹿茸菇雞鐵鍋湯配紫菜飯:$86
嘆嘆招牌牛肉麵套餐:$158
草莓百香果紅茶(水果茶):跟餐
招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕:跟餐
古法藥膳醉雞卷:$46
大家想食台灣嘢同時又係黃大仙嘅話可以去試一試🤓
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:嘆嘆Cafe