2021-04-14
今日同完女朋友行旺角 就去食街搵野食,甘啱想食台灣野就選左呢間茶茶台式料理。首先講下環境都5錯 燈光都柔和 坐上黎都舒服 ,間台式跑台幾有風格 尤其是整咖啡既聲。講返大家關心既野食先, 小食 就叫左香辣炸雞翼,主菜就兩個人一齊食 藥膳雞鍋 追加 娃娃菜 ,配菜兩樣為 炙燒黑椒牛肉飯 同 芝士肉鬆雙拼蟹柳蛋餅。野飲方面我同女朋友就分別叫左 百香果綠妍 奶蓋綠妍講下炸雞翼先 ,佢炸到連軟骨都比較鬆脫 呢點我果比較喜歡,另外 佢辣係我5食得辣既女朋友都可以接受既程度 歡迎有興趣既可以一試無妨,再來 佢份量都好足夠兩個人食到飽。值得一提係佢 炙燒黑椒牛肉飯 要撈圴先係最完美去享受佢既辣度,大概接近有譚仔3小辣 愈食愈爽,不論辣既方面佢既飯底配合有炒過既甜牛肉同洋蔥係有做到韓式甜醬果種 甜辣甜辣效果。至於蛋餅,由於係兩拼 整體上都幾豐富,但個人會喜歡芝士既口味,而女朋友喜歡蟹柳 😂😂而主菜方面,食過甘多重口味野有果藥膳中和係幾好,湯底飲的4出有幾種中藥做主味 但未至於難以接受 反而 連我女朋友都覺得可以再食一次。雞的份量合理既,連同菇同蟲草花 係幾健康既。如果係注重健康既人5好錯過係野飲方面
係野飲方面 我個人認為佢茶底係做得合格,百香果未至於搶左綠茶的香醇 ,而奶蓋綠妍就我女朋友好鍾意。兩者價錢合理