2016-07-19 1047 浏览
今日黎到一個環境不錯的放題餐廳食午餐 (上到去先知中午放題二人同行, 一人半價) 第一時間點左好多刺身 ~好驚喜刺身用一個船上~擺碟都也真的非常用心呢~ 有乾冰效果更加令到我地好興奮! 而且刺身都幾新鮮!!唔會覺得凍冰冰好重雪味! 平時見希靈魚一般都是黃色的~第一次吃紅色的希靈魚,味道其實差不多, 但我覺得有點多了點醋青魚的味道~酸酸的, 食落都幾開胃~燒菠蘿, 初初第一轉只點了兩片, 第一眼的感覺是..."哇, 很厚切菠蘿呀" 雖然很厚, 但整個都是燒得暖暖的~ 之後再encore左幾次...發覺真係每一件都是這麼厚!!而且每件很甜很juicy!!   炸芝士年糕咬落去, 有少少芝士流出黎, 熱辣辣,煙煙韌韌咁,都幾好味.榴槤炸蛋, 我太鍾意榴槤, 聞已經覺得好香, 食落去好濃榴槤味~不過這個好像是季節限定啦~可能過了夏天就沒有了~海膽手卷, 我鍾意佢D飯細細舊, 唔會食飯都食到飽~海膽味都幾濃, 不過可能放耐左, 紫菜已經唔脆身了! 試左兩款最近都在廣告熱賣的飲品 蜜瓜椰汁露, 不會很甜, 啖啖都會飲到一些果肉..西米..不錯! 楊枝金露我個人就覺得有點失望
今日黎到一個環境不錯的放題餐廳食午餐
(上到去先知中午放題二人同行, 一人半價)
第一時間點左好多刺身 ~
好驚喜刺身用一個船上~
擺碟都也真的非常用心呢~

有乾冰效果更加令到我地好興奮!
而且刺身都幾新鮮!!
唔會覺得凍冰冰好重雪味!

平時見希靈魚一般都是黃色的~
第一次吃紅色的希靈魚,
味道其實差不多, 但我覺得有點多了點醋青魚的味道~
酸酸的, 食落都幾開胃~
雖然很厚, 但整個都是燒得暖暖的~
之後再encore左幾次...
發覺真係每一件都是這麼厚!!
而且每件很甜很juicy!!
都幾好味.
不過這個好像是季節限定啦~
可能過了夏天就沒有了~
海膽手卷, 我鍾意佢D飯細細舊, 唔會食飯都食到飽~
海膽味都幾濃, 不過可能放耐左, 紫菜已經唔脆身了!

試左兩款最近都在廣告熱賣的飲品

楊枝金露我個人就覺得有點失望 芒果味道有點怪怪的!
不像平常在糖水店飲的味道..

食到勁飽, 重有甜品!
點左3款, 芒果糯米磁, 芒果都算甜! 好煙韌~都算幾好食~

曲奇木槺布甸, 奶味幾重~ 唔算好甜!

草莓冬甩, 中間有些草莓醬, 我覺得太甜, 而且比我想像中大粒, 可能已經太飽, 我覺得食完好濟~

呢間放題我都幾滿意,
無漏單既情況~
上菜都算夠快~ 希望一直都有第二位半價的優惠~
下次帶埋爸爸媽媽一齊黎食!