2018-08-11 655 浏览
久唔久就同班「飯聚」人仕落荃灣搵野食,好多日式放題同邊爐都幫襯過了,大家都想踩踩點,搵下有無另類d 野食。一班聚人行到四陂坊,見到間火紅招牌寫住爐端燒,荃灣有呢類野食好似好少見,於是去八下有咩食。見食物同價錢都幾ok (因為印象中爐端燒都貴貴地),於是試試佢先。入到舖頭,有d居酒屋feel , 都幾舒服。大家睇睇睇研究食d 咩,侍應生行埋黎介紹左一d 是日海鮮推介,於是我地先點住一d食住試試先,好食既話就再N 歌。我地點左燒白鱔,和牛,明太子雞翼,芝士燒龍蝦同雞軟骨。即刻去相~白鱔係我地既「飛佛」,出面食過幾次,白鱔都無呢到咁厚肉。一咬落去,wow , 皮脆肉嫩,好juice ~ 正! 大家即刻話要翻卓呢兩個!雞軟骨,呢到無出面個d 一係細粒一係好乾既感覺,good ~再黎既係和牛,一串都有5塊,有d 黑椒係面,咬落都好Juice 好好味,燒得岩岩好!芝士龍蝦燒,Yeah ~ 啖啖肉明太子雞翼,因為唔夠分,所以我無食到。朋友話唔係好油,仲燒得好香,食到雞肉味,唔係得個咸字~食到差唔多,再試下其他野食先~呢轉嗌左喜之次一夜干,豚肉五花腩,芝士雞肉串,雞泡魚乾,燒明太子。喜之次一夜干好滑,

入到舖頭,有d居酒屋feel , 都幾舒服。

芝士龍蝦燒,Yeah ~ 啖啖肉

食到差唔多,再試下其他野食先~

喜之次一夜干好滑,肉質唔錯~

豚肉五花腩,開頭大家都諗會唔會好肥好油,但食落又唔覺wo , 燒得唔錯!

芝士雞肉串,雞泡魚乾同燒明太子味道都好好,燒得好香呢~

總括黎講,食物真係出色既~ 服務態度亦都好好,埋單時侍應都問下食物如何,有無咩改進地方。傾下傾下先知原來呢到係新開無耐,想聽多d 客人意見,可以再多加改進。有呢個心既小店真係唔多,所以我地會好支持呢類小店~ 一定會再幫襯!

2018-08-09