2019-03-26
今日喺旺角同朋友行街,見到呢一度嘅樓上鋪有一間台式餐廳,所以我哋就嚟咗試吓啦😆😆😆環境:呢個因為位處2樓,所以坐窗邊位嘅時候其實係可以望到街外面嘅風景,錯落其實都幾寫意㗎 !喂喂之間其實都唔會好迫,店舖入面嘅環境亦都好闊落,好適合同朋友坐喺度傾吓計飲吓嘢。食物:今次同朋友叫咗一個牛肉麵,一個雞扒面,同埋一個手抓餅。朋友叫嘅牛肉麵好濃味, 牛肉亦都好林身,好重牛肉嘅香味。而佢執邊嘅配菜有雞腎,有啲微辣。而我叫嘅雞扒面雞扒好嫩滑,不過冇想像中咁厚身。而我哋兩個面亦都係粗麵嚟嘅,麵條有咬口,但係可以煮得林翻啲。雞扒面嘅湯底比較淡,但係加上提供嘅配菜以及雞扒味道就啱啱好! !而呢度嘅手抓餅亦都做得唔錯,而且仲做緊半價,$14就已經食到,性價比都算高!
環境:
食物: