2019-05-25 858 浏览
其實嚟咗幾次今次先記得寫食評,雞煲真係幾好食雖然係貴左少少。一如大部份既小店一樣,因為租金既關係會坐得迫夾少少。但係因為呢度嘅藥膳雞煲太出名,所以一直都有唔少人慕名而來。我每次黎都會叫上等藥材花雕雞窩湯底,店員就會問你想要個大雞或者細雞。但係同事嘅份量比較細所以三個人以上我都會推介佢食大雞,食完就可以帶其他配料打邊爐啦。除咗雞之外我仲會推介蠔同埋肥牛,呢度嘅蠔好大隻,煲完都唔會縮好多水。而且啲肥牛用料都好新鮮食落好有牛味。但係讚完就要彈啦,我覺得呢度嘅價錢比較貴之外而且份量都好細。所以黎食嘅話有啲心理準備。但係暫時食咗咁多間雞煲呢度嘅湯底係我最鍾意嘅!所以都會定期黎食下嘅。👍