2018-03-17 209 浏览
黑松露蘑菇天使意粉 $168味道唔錯既一客pasta好耐無食過天使麵 叫前都無特別為意 直至食到咁幼既麵身先知 作為麵系既我無論拉麵烏冬意粉都較為喜歡幼身麵 仲有個怪啲既喜好 就係鍾意麵本身多過其他伴麵材料咁黑松露呢家野鍾意既人叫開通常都無乜伏 所以pasta當中我都比較常叫 換言之要突出都有啲難度 咁呢客麵我覺得合乎水平 個人都鍾意佢黑松露汁唔會over但又唔會見少既份量配料主要係蘑菇 雖則話鍾意麵多過料 佢呢份感覺蘑菇量都唔少 如果要抽稱下就係價錢有下調些少既空間 始終素食成本唔會太高 如果賣平啲造福下平民就好Classic Eggs Benedict $85是次叫左一份main兩份side 友人覺得排名以egg benedict居首呢份classic用料好standard 麵包跟蛋火腿沙律菜 我覺得味道都唔錯既 蛋夠流心 麵包軟熟 特別適合唔想叫兩份main course既朋友當side dish黎食Black Truffle Fries $75?本來鍾意食粗薯條特別係波浪紋果款 呢份幼薯令我對幼身薯條觀感有啲改觀上枱睇得出係新鮮滾熱辣 薯條表面都見到即叫即炸既痕跡 一啲都唔似部
黑松露蘑菇天使意粉 $168

味道唔錯既一客pasta

Classic Eggs Benedict $85

Black Truffle Fries $75?
上枱睇得出係新鮮滾熱辣 薯條表面都見到即叫即炸既痕跡 一啲都唔似部份快餐廳果啲劣質薯條 友人話上次幫襯既另一間分店係食到脆身既 我就覺得呢粉淋身啲既都唔差 可能同海鮮以鮮最重要既道理一樣
當然薯條齋食食得多會有啲dry 黑松露醬又係蛋黃醬之外既無得輸之選 配薯條一流 薯條面有啲紫菜粉 份量唔多唔好期待紫菜味會好出 裝飾作用居多
雖然份薯條味道唔錯 不過無記錯係要成七十蚊 雖則裝薯條既鐵網仔有返咁上下深度薯條份量唔算太少 唔係心頭好既平民們都係自行斟酌叫唔叫