2009-02-03 33 浏览
尋日睇完泉章居食評咁岩夜晚男友家人就話去呢間食飯見到樓下所說的"李副經理"不過無同佢交手6點幾到,人唔算多先叫一個八珍鴨然後再加一個4人套餐再加小菜另加108大元例湯轉海參魚翅湯海參魚翅湯 --- 味道無咩特別,見到魚翅同海參~材料都幾多鹽焗雞 --- 好味~好夠鹽香.肉地唔"鞋"~自己鍾意點埋沙薑一齊食.八珍鴨 --- 芡汁唔夠~而且都唔係太入味粟米斑塊 --- 呢個粟米汁好滑,同埋魚塊炸得幾好.(其實原先想叫芝士斑塊,不過auntie說粟米,我都無反對)炸大腸 --- 一味本人唔食既小菜.只係覺得陣味好酥.但係其餘幾人都讚口不絕,仲話好抵食.粉絲雜菜煲 --- 差呀!!本身雜菜煲應該多湯底.但係一上檯已經見佢好乾身.粉絲同菜都又乾又無味.全檯食剩最多係呢一碟.炒臘味糯米飯 --- 賣相好靚~但係炒法出左小小"蠱惑".估計應該d飯蒸完之後拎左去洗水,所以無左層"黏性",炒出似一碟普通炒飯,口感完全唔似糯米飯,亦都無佢應該有既味道.或者泉章居主打客家菜,今晚所食既真係覺得好普通甚至認為不是水準之內.有機會下次試下其他特別小菜.另外,我將櫈俾人撞左幾次唔係因為路太窄,唔係其他食客而係推
尋日睇完泉章居食評
咁岩夜晚男友家人就話去呢間食飯
見到樓下所說的"李副經理"不過無同佢交手
6點幾到,人唔算多
先叫一個八珍鴨然後再加一個4人套餐再加小菜
另加108大元例湯轉海參魚翅湯
八珍鴨 --- 芡汁唔夠~而且都唔係太入味

有機會下次試下其他特別小菜.
另外,我將櫈俾人撞左幾次
唔係因為路太窄,唔係其他食客
而係推小菜出黎的小菜車,同收檯既碗盤車
條路唔係窄,我亦都唔係坐得出
但係d阿姐係咁撞過黎,問題係佢一d唔好意思都無,無講過唔好意思或者對唔住
企系附近d侍應同經理係咪真係睇唔到呢?
如果我飲緊湯佢一下咁撞過黎,佢有無諗過後果!?
8點左右食完走人~樓下好多人等位~
人頭湧湧,所以我相信此餐廳應該有佢過人之處.