(非会员)
2007-05-27 9 浏览
星期五晚去了試這間拉麵店,之前成日見排哂長龍,但原來唔駛等好耐就有位。我們7:30pm左右排隊,10分鐘後已經有位。我們叫左以下食品:赤丸拉麵:我諗係招牌拉麵,味道幾好呀!叉燒拉麵:味道唔錯,都有成5塊叉燒,最喜歡個湯底,但略嫌無咩伴菜(赤丸拉麵有多些伴菜,如粟米及甜豆,叉燒拉麵得塊紫菜)雞粒塊:睇個日本名係軟骨X揚XXX(X係日本字,唔識寫),諗住咁即係雞軟骨,至少睇張相都似呀。叫時waitress話會有少少spicy,照叫。點知來到的好似mini麥樂雞般,一D都唔spicy,唔點沙律醬就真係幾難食吓...... 以後都一定唔會再叫會唔會再去食?都會嘅!雖然雞粒塊是非常令我們失望,但拉麵都ok嘅(咁嘅價錢ok啦)。不過下次我們會叫烏冬,因為發現前後左右的人都叫烏冬而唔係叫拉麵,相信烏冬會比拉麵好食吧!

我們叫左以下食品:

赤丸拉麵:我諗係招牌拉麵,味道幾好呀!