2020-02-26 445 浏览
同朋友收工之後去megabox買野順便食埋飯,未知食咩好,就周圍逛下睇下有咩好食,我哋嚟到間拉麵店前,上網睇餐牌見到都好多食物選擇,而且當時時間尚早,唔需要等位,所以我們就選擇食這間拉麵。我叫了黑麻油豚骨拉麵,麵就選擇適中,見到碗麵時覺得顏色都好深,以為味道會好濃,但是試落味道都OK,麵嘅軟硬度剛剛好,黑麻油食到尾聲都有D溜,下次我會選擇其他湯底。麵我配了豚腩,比較肥膩,如果唔中意太肥膩,可以選擇豚骨。而我朋友就叫了辛辣豚骨拉麵,佢覺得湯底嘅辣唔夠,比較淡味。佢就配豚肩,食落唔油膩,都幾好味。另外我地還叫了芝麻雞翼,雞翼炸得好香脆,好好味。整體來講感覺一般般,食物不過不失。

2020-02-24