之前有搜尋過尖沙咀區的素食店,睇過這間評語,已不抱太大期望的去試,星期日晚市,七點二去到,竟然不用等位坐底點菜,點了個二人餐:上菜前先來個餐前小吃:清爽,咸咸地,好吃~上菜速度奇高!不過食物是夠熱的,相信唔係整定放左好耐那一種...先來冷盤:蜜汁燻魚,幾有口感,不過個人對於扮肉的素食沒有太大好感,但佢個汁都OK好食的再來是冰梅燒骨,當然沒有骨啦....甜甜酸酸幾開胃,值得一讚是菠蘿好新鮮!岩曬我呢個菠蘿怪!帶子蒸豆腐,我唔太好豆鼓起勇氣西芹,食左少少罷了.....這道菜比較遲上,應該是即蒸的,都好熱(我至怕D餸唔夠熱!)蟹皇翅.....應該是南瓜茸....口感OK, 淡左少少, 當湯飲囉甜品綠豆沙,送的東西不能太高要求,不過都唔錯,有沙,有香味,足料的!關於服務態度:職員收碟速度和上菜速度一樣奇高,不過都無好明顯咁趕人走,可能當晚無咩人。總結:可以一試,我見好多家庭來吃,大枱比較多,當聚會地方應該都OK的,勝在「扮肉的齋」夠多款式揀。

坐底點菜,點了個二人餐:
上菜前先來個餐前小吃:
清爽,咸咸地,好吃~

2011-07-24