2015-08-21 4493 浏览
之前都曾經黎過呢間餐廳,印象普通,沒太特別。因為在公司附近,所以今次再同同事黎食。食之前上黎望望食譜..心諗..弊傢伙..d 午餐定食份量唔多。擔心食唔飽 於是就叫左十件壽司定食。跟沙律,前菜,蕎麥麵同飲品。沙律-唔記得影相,因為叫完野食無耐,就有人埋黎放低沙律同前菜。只係生菜沙律加左芝麻汁,特別在有薄薄苦瓜片。食完前菜沙律,竟然係會蕎麥麵黎先 以往去其他日式店都係最後先上麵食,又或者係師傅整唔切壽司 對於呢個上食物既次序有d 怪怪。咁概然熱食到左都要食左先啦,同埋當然好肚餓了...睇落唔係好大碗,但原來入面好多麵 等左陣就黎壽司了唔知係個碟太大定waiter 拎得唔好。碟壽司落到枱果時,好似打完風咁...歪埋一邊其實壽司質素不錯,魚類,甜蝦,貝類都很好。係海膽差少少,有 d d 煤氣味.由於已經食左成碗麵落肚,都好難唔飽既,食到壽司最尾兩件,已經飽飽地 最後飲品得柚子茶/咖啡,我揀左柚子茶。係好hea 既一pat 醬加水 作為完結。整體黎講,食物質素ok的,不過比起其他中價日式店,仲有好多地方唔夠細心。以相約既價錢,我去銅鑼灣食好過lu ~~~~~~~

於是就叫左十件壽司定食。跟沙律,前菜,蕎麥麵同飲品。

食完前菜沙律,竟然係會蕎麥麵黎先

以往去其他日式店都係最後先上麵食,又或者係師傅整唔切壽司
熱蕎麥麵
睇落唔係好大碗,但原來入面好多麵

等左陣就黎壽司
十件壽司定食

最後飲品得柚子茶/咖啡,我揀左柚子茶。
係好hea 既一pat 醬加水
作為完結。