2021-06-05 771 浏览
不过不失的晚餐星期五晚饭时间,好多餐厅都要排队,好彩德美比较少人,排咗两张飞就有位了✌🏻 第一次嚟黄埔呢间德美,之前净系去过尖沙咀分店。黄埔呢间系分开咗有两个铺位,今次被安排坐喺左边铺。一入去就闻到有好大浸烟味焗住,我相信冇可能系在座客人食烟,应该系后厨房传出嚟,呢个位有啲影响我对德美嘅形象😕 而且座位之间有啲迫,店员上菜时都要比较小心。三文鱼沙律🥗 (好味道:💛💛💛)三文鱼沙律就不过不失啦,因为只系同跟餐嘅普通沙律一样,加咗几块三文鱼而已。沙律汁偏咸,三文鱼系新鲜的,但系整体食落冇乜特别,下次唔会再嗌🤫锅烧乌冬🍲 (好味道:💛💛💛💛)一睇就知材料好丰富,同Menu张相一样,冇偷工减料!本身以为剩系得一件炸虾天妇罗,冇其他肉,点知原来有几旧鸡肉🤩食食吓仲发现有两条狮子狗,系长过平时打边炉𠮶啲😆 除咗金菇,仲有小棠菜同埋娃娃菜,啱晒我呢啲想清清肠胃嘅人👍🏻 乌冬好弹牙,连埋啲汤一齐饮冇得弹!鱼子呑拿鱼腩茸饭🐠 (好味道:💛💛💛)男友系吞拿鱼爱好者,呢个饭仲有鱼子陪衬,佢梗系即刻落单啦! 一上枱见到有一只生嘅鹌鹑蛋放咗喺顶,觉得好得意好搞笑,要亲手将只生蛋到出嚟🤣 然后再捞匀嚟食。唔使落
不过不失的晚餐

三文鱼沙律🥗 (好味道:💛💛💛)
三文鱼沙律

锅烧乌冬🍲 (好味道:💛💛💛💛)
锅烧乌冬

鱼子呑拿鱼腩茸饭🐠 (好味道:💛💛💛)
男友系吞拿鱼爱好者,呢个饭仲有鱼子陪衬,佢梗系即刻落单啦! 一上枱见到有一只生嘅鹌鹑蛋放咗喺顶,觉得好得意好搞笑,要亲手将只生蛋到出嚟🤣 然后再捞匀嚟食。唔使落豉油,寿司饭本身都有调味,不过就略嫌吞拿鱼腩味道唔够突出😖 而且青瓜丝抢咗味。值得一提嘅系鱼子粒带有少许柚子味,唔知系咪本身浸左柚子汁呢😯
鱼子吞拿鱼腩茸饭

红双喜啤酒🍻 (好味道:💛💛💛💛)
主要系男友饮,佢话不错,就叫我试吓。虽然我唔系好饮啤酒,但系我试咗一啖都几易入口,饮落去唔会话太重苦味,大家想叫啤酒嘅可以试吓呢款!
红双喜啤酒

另外,提提大家💡 场内嘅冷气好大,男友都冻到要食几啖乌冬取下暖🍲

人均消费: 💰186

环境:💛💛💛
服务:💛💛💛
推荐:💛💛💛
2021-06-04
等候时间
10 分钟 (堂食)
锅烧乌冬
红双喜啤酒