2018-11-21
係旺角街頭隨意行,見到有間韓國野就決定試下。一入去發覺成間餐廳燈光都幾昏暗下,不過呢度播kpop都勁大聲。 伴餐都係韓式餐廳一般會提供嘅伴餐: 泡菜、青瓜、芽菜同埋粉絲。推介呢味醃青瓜,混雜左酸、甜同辣味,幾開胃。另外芽菜都會推介,幾爽口幾清甜,食完d辣野可以食啖芽菜中和番。 傳統石頭鍋飯 (烤肉) 65上碟時充滿鍋氣,標哂煙,熱辣辣,呢個石頭鍋飯仲有生雞蛋同埋其他蔬菜配料可以拌飯,配上韓式辣醬就更加惹味。石鍋底仲有一層薄薄地嘅飯焦,卜卜脆好有口感,鍾意食飯焦嘅人一定會好開心haha。 鐵板燒黑椒栗米肥牛 66上枱時有沙沙聲,肥牛香氣四溢,仲有隻半流心嘅荷包蛋添! 蘿蔔蔥餅45薄餅外層微脆,夾雜住蘿蔔絲同埋蔥絲,但個人覺得蘿蔔味唔算突出 ,同埋覺得食落有少少油膩。 韓國柚子蜜柚子蜜清甜潤喉,唔係死甜,唔錯。食完辣野叫杯甜甜地暖暖地嘅飲品都係個好選擇。 題外話,我地食完大概8點幾,呢個時候出面有人係度等位,侍應已經迫不及待掟張單比我地,變相趕我地走,希望可以改善下。
伴餐
伴餐
傳統石頭鍋飯 (烤肉) 65
傳統石頭鍋飯 (烤肉)
鐵板燒黑椒栗米肥牛 66
鐵板燒黑椒栗米肥牛
上枱時有沙沙聲,肥牛香氣四溢,仲有隻半流心嘅荷包蛋添!
蘿蔔蔥餅45
蘿蔔蔥餅