(非会员)
2009-08-28 7 浏览
一向都好鐘意食日本野同埋日本既我,當然唔會錯過炉端燒。本來唔係太肚餓,又唔知想知想食的咩好...記得朋友講話哩度有一間鋪頭係食炉端燒,所以咪走過睇下囉。 位置唔可以話好易搵到,但都叫可以既。入到鋪頭,門面都可算大,內裡細細間,都幾乾淨。 都唔算嘈,同朋友坐下傾下計感覺都唔錯。 不過就好似冇咩裝飾...有少少唔夠似日本個的小店咁溫暖既感覺。不過可能係新開既關係啩~ 坐低就有人俾杯水同我,服務都ok。見我睇餐牌好似有少少心大心細, 都有個店員走埋黎同我推介下佢地鋪頭的特式野。諗左好耐,終於點左推介既煙肉豬潤卷、日式芝士餅、芝士車輪串、牛柳肉同埋鱈魚豆付。等左陣,的野食就到啦~ 以下係我食完之后既感想:煙肉豬潤卷: 入口煙肉燒得幾香,豬潤唔會太老。感覺都唔差,不過煙肉味就好似濃左的,食唔到豬潤既甘香。日式芝士餅: 哩個真係要講下,上到枱個時見到佢脹脹地, 店員已經叫記得快的食會好味的。咁我咪聽話囉! 一食. 又幾得意喎。 入口個感覺一的都唔似芝士餅既,似係薯仔既感覺。出面脆脆地,入面個心仲係軟既。芝士車輪串: 哩個入面都係有芝士,但可能係我凍左少少先食,的芝士已經開始唔溶啦! 不過哩個食入
一向都好鐘意食日本野同埋日本既我,當然唔會錯過炉端燒。

等左陣,的野食就到啦~ 以下係我食完之后既感想:

芝士車輪串: 哩個入面都係有芝士,但可能係我凍左少少先食,的芝士已經開始唔溶啦! 不過哩個食入口就有少少'溜'既感覺。

牛柳肉: 口感幾軟幾滑,食落去都仲有肉汁。不過如果可以燒到表面有少少脆就好啦~

鱈魚豆付: 感覺唔係好似豆付,但又係幾鐘意個汁。哩個食落去都表面脆入面軟啦!!

大致上都係不過不失,但係味道真係淡左少少。可能平時食開串燒覺得味濃會好味的啦!

2009-08-26